“Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” ile Faaliyetler Sürdürülüyor

29 bin kırmızı benekli yavru alabalık Rize’nin Ardeşen ve Fındıklı ilçesindeki derelere bırakıldı.

 

 

 

 

 

Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü önderliğinde hazırlanan, ‘Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi’ ile tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de derelere alabalık bırakılması faaliyetleri devam ediyor. Proje kapsamında, Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı bir alabalık üretme tesisinde üretilen kırmızı benekli alabalık yavruları Ardeşen’in Fırtına ve Fındıklı’nın Çağlayan Derelerine salındı.

Fındıklı’nın Asandere Köyü’nde yapılan törene, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşma yapan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında, ‘Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması Projesi’ başlatıldığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak, doğal alabalık türlerinin üretimi ve üretilen bireyler ile orman içi su kaynaklarındaki alabalık popülâsyonlarının uygun düzeye ulaşacağını ifade eden Mustafa Bulut; “Fırtına Deresi ve kollarına 7 bin, Çağlayan Deresi ve kollarına ise 22 bin adet olmak üzere 29 bin adet yavru alabalık saldık. Amacımız balık habitatlarının iyileştirilmesi, amatör ve sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ile orman köylüsünün sosyoekonomik yönden kalkındırılması amaçlanmaktadır” dedi.

Ayrıca Mustafa Bulut, 2013 hedeflerinin 3 milyon adet yavruyu üreterek orman içi sulara bırakmak olduğunu belitti.

Share this article!

Speak Your Mind

*

css.php