İnsanı Anlamak İstiyor Musun?

Üsküdar Üniversitesi’nin yüksek lisans düzeyinde açtığı, Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na kontenjanının çok üzerinde başvuru yapıldı.

 

 

 

 

 

 

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu konuyla ilgili olarak; “Dünya insanı anlamak istiyor” açıklamasında bulundu.

Ömerustaoğlu; “Bireyler, önce kendini sonra insanları anlamak, davranışlarını tanımak, yorumlamak istiyor. Kendisiyle, insanın insanla olan ilişkisini en iyi şekilde nasıl düzenlerim diye düşünüyor. İnsanoğlunun kendini tanımaya odaklanması sonucu tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de psikoloji bilimine ilgi her geçen gün artıyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesi’nin eğitimlerini bu yönde planladığını vurgulayan Ömerustaoğlu, son yıllarda gelişen bilim ve teknolojinin disiplinleri de bir arada çalışmayı zorladığını söyledi.

Ayrıca Prof. Dr. Ömerustaoğlu; “Üsküdar Üniversitesi olarak uygulamadaki bu zorunluluğu akademik yapıya taşıdık ve Davranış ve Sağlık Bilimleri alanında multidisipliner bir yaklaşımı benimsedik. Bu yaklaşımla beraber bilinç, beyin ve davranış arasındaki ilişkiyi anlamak için yola çıktık. Dünyanın eğildiği konu olan insanı çözmeye üniversite olarak bir adım daha yaklaştık” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Eğitimlerinde İnsan Davranışının Temeline Odaklanıyor

2012-2013 eğitim-öğretim yılında lisans düzeyinde ilk derslerine başlayan Üsküdar Üniversitesi, davranış sağlığı ve bilimlerinde Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesidir.

“İnsanı anlamak istiyor musun?” sorusuyla Üsküdar Üniversitesi, izleyeceği eğitim modeline ilişkin ipucu veriyor. Üsküdar Üniversitesi, bilimin yeni merak konusu insan davranışlarının temeline odaklanıyor.

Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu; “Türkiye’de gençler psikoloji bölümünü tercih ediyor. Çünkü gençler insanı, kendini, davranışlarını tanımak, yorumlamak istiyorlar. Bireyler, kendisiyle olan ilişkisini, insanın insanla olan ilişkisini en iyi nasıl düzenlerim diye kafa yormaya başladı. Bu durum, ülke olarak iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. Varlığı, doğayı, dış dünyayı, atomdan galaksiye kadar evreni anlamaya odaklanan insanoğlu şimdi de yani 21. yüzyılda kendini tanımaya odaklandı” diyerek önemli ayrıntılara değindi.

Share this article!

Speak Your Mind

*

css.php