Kişisel gelişim ve Etkili İletişim Eğitimi Değerlendirmesi

Kişisel gelişim sunumu

Kişisel Gelişim Sunumu

Kişisel gelişim seminerlerini yaz sürecinde yapmak katılımcı sayısını artıracak bir özellik gibi görülse de güzel havayı bırakıp kapalı ortama katlanmak zorlayıcı bir durum. Bu nedenle de katılımcıların az olmasını göze almayı gerektirir. Az katılımcı olması ise hem sunum yapan eğitim uzmanı hem de katılımcı olanlar açısından karşılıklı iletişimi nitelikli kılan bir özelliğe sahiptir.

Çanakkale Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin organizasyonu ve Kigeder / Ege kişisel gelişim Merkezi sunumuyla gerçekleştirilen iki gün süren yoğun eğitim yaz sürecinde olmasına rağmen ilgi ile karşılandı.

Katılımcı genç/ergen ve yetişkin gruplarda benzeri eğitimlerin gerçekleştirilmesi talep edilmektedi

Verilen Seminerlerde; “Etkili İletişim”, “Kişisel gelişim” ve “ Kişisel gelişimde Yaşama Sevinci” konularına ilişkin değerlendirme de öne çıkan ortak noktalar aşağıda özetlenmektedir.

• Önceden duyuruların yapılması, afişlerin asılması yapılan ikram hazırlıkları gibi konularda gösterilen titizliğin dikkate değer olduğu söylenmelidir. Gerek eğitim koordinatörü gerekse görev üstlenen Gençlik Kulübü üyeleri aynı ilgi ve desteği çalışma günlerinde de göstermektedir.

•Eğitim Salonu ve eğitim araçları konusunda sorun yaşanmadı. Grup çalışmalarında kullanılan birçok materyal Eğitim Koordinatörü Fatma Mesçioğlu Kaynaş tarafından gereken sürede temin edildi.

• Her grup üyesinin tatil günü olması ve erken saatte başlanmasına rağmen başından sonuna dek ilgi ile katılım sağladığı gözlenmektedir.

• Yemek, konaklama gibi konularda sorun yaşanmadı.

• Deprem nedeni ile yaşanan korku ve kaygıların dikkate alınarak planda olmamasına rağmen “Duygu Yönetimi” çalışması yapılmasının önemsendiği, minnetle karşılandığı ve rahatlatıcı olduğu gözlenmekte.

• KİGEDER ve EGE KİŞİSEL GELİŞİM tanıtım materyallerinin sergilendiği tanıtım standı ilgi ile karşılanmış ve bilgilenme broşürlerinin dağıtılmayan kısmı diğer üyelere iletilmek üzere talep edildi.

• Çalışmaların son günü ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş tarafından yönetim kurulu kararı ile sunumu nedeniyle Nurdan Yoldaş’a teşekkür edilerek plaket sunuldu.

• KİGEDER tarafından katılımcılara hazırlanacak sertifikaların Eylül 2014 tarihinde özel bir toplantı ile verilmesine ve o toplantıda yeni eğitimler planlanmasına ÇYDD Çanakkale Yönetim Kurulunca karar verilmiştir.

Genel olarak bakıldığında; Uzun süren bir çalışmayı “Maraton Eğitim” olarak tanımlamak doğru bir yaklaşım olmaktadır.Bu tarz eğitimlerin zamanı, bütçeyi ve organizasyon ortaklığını verimli kullanmak açısından yararı olduğu bilinmektedir.

Görülmektedir ki; farklı yaş gruplarına aynı başlıklı konular kendi düzeylerine uygun içerikle verildiğinde özümsemeleri ve katılım göstermeleri mümkün olmaktadır.
Ayrıca ergen/genç olanların yaşlı üyelerle ortak bir organizasyonda yer almalarının kuşaklar arası iletişim ve sosyal ilişki açısından da etkileşim yarattığı gözlenmiştir.

NOT: “Kişisel gelişim” “Yaşama Sevinci” “Etkin İletişim” konularında 24/25.05.2014 tarihinde seminer ve grup çalışmaları gerçekleştirildiği haberine Çanakkale Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği resmi web sitesinde yazı ve fotoğraflarla yer verilmiştir.

Share this article!

Speak Your Mind

*

css.php