Sevgi “Tren” Filmi İle Anlatıldı

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı “Sevgi, En İyi İlaçtır” konulu kısa film yarışması düzenledi. Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz’ün ‘Tren’ filmi birinci seçildi. Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Eröz, “Sevgi; bazen ilaçların yapamadığını yapar” dedi.

Bakanlık tarafından düzenlenen “Yılın doktorları”, “Yılın sağlık çalışanları” ve kısa film, öykü, fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Ankara’da törenle verildi.
Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde görevli Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz’e “Tren” filmi birincilik getirdi. Dr.Eröz, ödülünü Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan aldı.
Kısa film Sakarya’nın Doğançay Beldesi’ndeki eski bir tren istasyonunda çekildi.
Dr. Eröz, duygularını şöyle ifade etti;
“Eski 100 senelik bir istasyon binası etrafında çekilen bir film. Sinematografik olarak güzel olması için 24 gün kar bekledik. 50 başvuru arasından çektiğim film birinci oldu. Filmin konusu, görme engelli bir kız çocuğunun, tren sesiyle büyümesi. Tren seferlerinin ‘Hızlı tren çalışması’ nedeniyle 2 yıl durdurulması üzerine artık ilçeden tren geçmemesi, kız çocuğunu üzer ve hayata küser. Anne ve babası kızlarını mutlu etmek için ellerinden geleni yapar. Ancak kız, tren gelmediği için üzgündür. En sonunda baba kaset çalara trenin geçiş sesini alarak pencere önünde çalar. Görme engelli kız pencereye koşar ve duyduğu sesle mutlu olur. Sevgi gerçekten en iyi ilaç. Bazen hayatta ilaçların yapamadığını yapar. Bu tabi sadece hastayı sevin, ilgi gösterin ilaç kullanmayın anlamında değerlendirilmemelidir. Burada sevgi kelimesi sadece hastaya verilen bir nesne olarak da algılanmamalı. Hastanın da sevmesi en iyi ilaçtır. Sinema pahalı bir sanat. En son çektiğim “İçimdeki Sessiz Nehir” sinema filminin borçları hala bitmedi.”

Share this article!

Speak Your Mind

*

css.php