Arınma Terapi İçin Neden Claros?
Denizin koynunda saklı, hem geçmişe hem geleceğe bakan bir gizeme ulaşmak ve şifasını solumak önemlidir. Tek neden bu değil elbette.
Claros İzmir Özdere İlçesi yakınında Menderes İlçesine bağlı Ahmetbeyli Köyü sınırlarında bulunmaktadır. Özdere Hitit döneminde Kasura olarak, İyonyalılar tarafından Dioshieron olarak, Osmanlılar Döneminde ise Kesre olarak adlandırılmıştır. M.Ö. 5000 Yıllarına uzanan yerleşim tarihine sahip İzmir’in özel bir yerleşkesidir. 28 ulusun dönem dönem yaşadığı İzmir; İklimi, doğası ve tarihi mirası ile çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir kenttir.
Arınma Terapi programı için bu bölge özellikle tercih edilmiştir. Tarihsel misyonu önemli olan Kehanet Merkezi ya da bu günkü adıyla Apollon Bilicilik merkezi içinde ve civarında yapılmasının zindelik ve şifa açısından yararı önemsenmiştir.
Bölgede yapılan kazılar; yalnız Apollon ile ilgili değil aynı zamanda şifa ve bilicilikle ilgilide bilgiler bulunmasını sağlamıştır.
Apollon[1] (Yunanca: Απόλλων, Latince: Apollo) Yunan mitolojisinde Apollon olarak yer almış fakat Roma mitolojisinde Apollo olarak adlandırılmıştır. Zeus ve Leto’nun oğlu olan Apollo’nun Artemis adlı ikiz kardeşide mitolojide önemli kahramanlardan biridir.
Mitolojide Apollon müziğin, güzel sanatların, güneş, ateş tanrısıdır. Gerçekçiliği ve asla yalan söylememesi gibi özellikleri onun ışığın ve gerçeğin tanrısı olarak adlandırılmasını sağlamıştır.
Bilici yani kehanet yapan tanrıdır ve kehanetlerini şiirsel anlatımlarla açıklamıştır.
Apollon kahinlik yeteneğini bilicilik merkezinde rahip ve rahibelere öğreterek başka insanlara da transfer edebilmeyi geliştirmiştir. Yetiştirdiği kahinlerden çok Kassandra adlı prensesle ilgili yaşadığı aldatma olayı bu konuda daha çok yaygınlaşmıştır. Öyleki bu gün gerçeği gördüğü halde başkasını inandıramamak konusu psikolojide Kassandra Kompleksi olarak tanımlanmaktadır.
Apollon ayrıca Şifacılığı tıbbı insanlara öğreten hekim tanrılardan biridir. Claros ören yerinde yapılan kazılarda Apollon’a ve Biliciliğe dair önemli buluntular açığa çıkarılmıştır. Bunlardan biri de; İlyada ve Odysseia destanlarının derleyicisi ve aktarıcısı olan Homeros’un heykelidir. Bir diğeri ise Güneş saatidir.
Günümüzde yörenin en önemli gelir kaynağı turizm ve tarımdır. Zeytin ve satsuma mandalina dışında balıkçılık ile hayvancılık diğer gelir kaynaklarıdır.
Tarihi kalıntıların üstünde yer alan bölge, aynı zamanda, Adnan Menderes havaalanı, Selçuk Efes havaalanına ve Kuşadası’na yakınlığı ise önemli bir avantajdır.
Antik Claros buluntularının turizme açık olması dışında doğa güzelliği, denizi, kumu, güneşi, sahiliyle, kendine has oksijeni bol havası ile dingin, keyifli ve ayrıcalıklı bir yerdir.
Claros ören yerinin içindeki Kutsal Su ve Ahmetbeyli sahilinde yer alan travertenlere sahip “Derin Şifa Mağarası” günümüze dek varlığını da şifasını da korumuştur. Bu gün yürütmekte olduğumuz “Ruhsal ve Yaşamsal Arınma Terapi Programı” geçmişten günümüze kesintisiz yansıyan evrensel şifadan yararlanmak adına önemli bir terapi özelliğindedir.
Ahmetbeyli’de yeşilin bütün tonları, mavinin bütün tonları, güneşin doğuşu ve batışı renk cümbüşü oluşturmaktadır. Ay ışığının denizle etkileşimi ise o bölgenin özel büyüsü gibidir.
Sahillerin girintili çıkıntılı olması nedeniyle birçok koyun oluşması, sahilin ve kumun kaliteli özelliklere sahip olmasını sağlamıştır. Denizin çok temiz olması, turistlerin ve tur operatörlerinin de dikkatini çektiğinden, kuşadasına gelen yerli ve yabancı turistlerin yat turları ile Ahmetbeyli sahiline gelmesine ve burada denize girmesine neden olmaktadır.
Claros Bilicilik Merkezi bütün bu güzelliklerin tam merkezindedir. Arınma terapi için neden bu bölgenin seçilmiş olduğu sanırım açıktır.
Hayatta fark yaratan, kendimize sunduklarımızdır. Arınma terapi ile bedensel, ruhsal ve enerjisel yenilenme için buluşmak belki de kendinize sunacağınız özel bir ayrıcalıktır. Ne dersiniz?
Her yıl ilkyaz ve son yaz dönemlerinde bir günlük programlar biçiminde yürütülen “Claros’da Arınma Terapi” programımızın duyuruları dönem başlangıcında yayınlanmaktadır.
^1 Apollon – Vikipedi
Speak Your Mind