Yaşam Koçluğu Yaklaşımları

Yaşam Koçluğu Yaklaşımları, Yaşam Koçluğu süreci; insana, onun iç dünyasına, diğer kişilerle ve kendisiyle kurduğu ilişkilerine bütünsel yaklaşan, olumsuz yerine olumluyu öne çıkaran, çözüme yönelme ilkesiyle çalışan sistemli bir süreçtir.
Koçluk yönlendiricilik değil yol arkadaşlığı olarak tanımlanır. İnsanın içinde var olan bilgeliği aktive eder ve pozitif düşünmeye yönelik bağlantılar kurulur.
Koçlukta dışarıdan alınan yönlendirme ve yönergeler yerine danışanların kendi içsel potansiyellerini kullanmaları, kendi çözümlerini kendi deneyimlerinden yola çıkarak bulmaları hedeftir.
Terapist yaklaşımından farklı olarak Koçluk yaklaşımı psikopatolojiyle ilgilenmez. Ruh sağlığı gelişimi odaklıdır. Ruhsal sorunlar konusunda psikoterapistler gibi çalışmak yerine mesleki sınırları nedeniyle danışanlarını yardım alacakları profesyonele yönlendirirler.
Koçluk bakış açısı;  sadece dinlemeye değil, eylem adımları belirleme, kararlar alma ve bunlarla birlikte mutlu olma motivasyonu ile ilgilenmektedir.
Görüşmelerde en önemli nokta seansın konusunu sorular sorarak net belirlemektir. Odak noktasının ne olduğu belirlenmektedir. Koç tarafından yöneltilen sorular danışanın sorunu ya da sorunları netleştirmesini  sağlamaktadır. Duyguların ve değerlerin neler olduğunu da bu sorular açığa çıkarmaktadır.
Yararlanılan yöntemlerden, imaj formları kullanılması kişinin iç kaynaklarını bilinçli olarak sentezlemesine yardımcı olan bir özelliktedir. Bilinçli akıl ve bilinçdışı akılın dengeli bir şekilde birleşerek kişinin içsel potansiyelini sentezleyerek doğru biçimde yararlanmasına olanak sağlayan sistemli bir rehberliktir.
Ayrıca zihinsel canlandırma yapamayan danışanla çizerek ya da objeler aracılığı ile de çalışılmaktadır.
Yaşam koçluğu alarak,imaj formunuzu geliştirebilir, gelecek tasarımınızı yapılandırabilir veya oluşturabilirsiniz.
Kendiniz için zaman ayırmak önceliğiniz olduğunda; Ege Kişisel Gelişim Merkezi’nde olacağız. Merhaba.

Share this article!

Speak Your Mind

*

css.php